Direct contact? Bel: 0343 - 512 260

HomeOver ons

Over Van der Sluijs Auto's

Bedankt voor uw interesse in ons autobedrijf. Wist u dat onze geschiedenis tot 1935 teruggaat? Van oudsher is onze autogarage aan de Traaij 170 te Driebergen een autoreparatiebedrijf. Na een lange periode als Citroën dealer is het bedrijf momenteel al een aantal jaar hét universele onderhoudsadres voor de Utrechtse Heuvelrug.

2001-krantenknipsel-autobedrijf-van-der-sluijs-autos-driebergenVan 2001 tot 2007 was Van der Sluijs Auto’s eigendom van Wouter van der Sluijs. Tegenwoordig staat Jaco Knoop samen met zijn team in voor de levering van en het onderhoud aan alle merken auto’s. Opvallend is dat voornamelijk Saab, Volvo en natuurlijk ook Citroën rijders goed hun weg weten te vinden naar onze autogarage. De laatste jaren is ons aanbod occasions sterk gegroeid en kunnen wij eigenlijk in ieder zijn wensen en eisen voorzien. U bent van harte uitgenodigd om een keer langs te komen, de koffie staat altijd klaar! Graag tot ziens.


Vanaf 1950 op de Traaij 170 

Net naast de hoek, op Traaij 170, is al vanaf 1950 een garagebedrijf gevestigd. Eerst Van Ede, die in 1964 het pand verving voor een modern garagegebouw met veel ruimte. In 2001 zien we in de krant zowel Mekenkamp als Van der Sluijs adverteren in hetzelfde pand. Beiden met het automerk citroën. Van der Sluijs is nu al weer heel wat jaren een heel bekend gezicht aan het eind van de Traaij. Voor reparaties en het kopen van een auto is Van der Sluijs een prima adres.

De Van-der-Sluijs-Auto's-wandeling 

1999-krantenknipsel-autobedrijf-van-der-sluijs-autos-driebergenStel dat u uw auto voor een APK keuring even naar Van der Sluijs heeft gebracht. Dan is het misschien best fijn om even de benen te strekken en de omgeving te verkennen. U loopt de garage uit en gaat rechts naar de hoek waar de voetgangerslichten staan. Achter u is nu een rood hoog gebouw waar blinde en slechtziende mensen wonen, maar jarenlang stond er café restaurant Boschzicht. De laatste eigenaar, Van Denderen, kon geen opvolger vinden, het pand verloederde en uiteindelijk is het gesloopt. Het licht is op groen, we kunne oversteken! Daar treffen we restaurant Rebels. Nog niet zo lang geleden geopend. Dit pand op de hoek is al lange een horeca gelegenheid. Aanvankelijk een klein ‘buiten’, maar al snel uitgebaat als pension. Oudere Driebergenaren weten nog goed dat De Paddenstoel er gevestigd was, waar je heerlijk ijs kon kopen. Voorbij Rebels  loopt u de Arnhemsebovenweg verder op.

Nummer 40, een mooi pand met allerlei mozaïeken bij de ramen, heeft een sombere geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog was het een opvanghuis voor met name Joodse kinderen. De kinderen zijn verraden en op een dag weggevoerd…Naast het huis is een pad naar links. Als u het pad afloopt komt u op het Mevrouw van Vollenhovepark. In het begin van de 20e eeuw werd dit ‘park’ aangelegd in het bos wat er toen was. Het werd een nieuwbouwwijkje met prachtige huizen. Veel van de huizen werden gebruikt als pension. Gaat u rechtdoor dan komt u bij het Burgemeesterpark uit, maar u kunt ook naar links wandelen, weer richting de Traaij. Het is een bolwerk van straten die allemaal Mevrouw van Vollenhovepark heten. De naamgeefster van het park woonde eind 19e, begin 20e eeuw op Sparrendaal en was erg geliefd in het dorp. Zou de auto alweer klaar zijn? Dan loopt u gewoon een van de wegen naar links af en u bent weer op de Traaij. Aan de overkant is de garage van Van der Sluijs niet te missen!

1964-krantenknipsel-autobedrijf-van-der-sluijs-autos-driebergen

Geschiedenis autobedrijf van der Sluijs

Van der Sluijs occasions

Erkend duurzaam autobedrijf

Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM. Dit is het bewijs dat Van der Sluijs Auto’s duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd in het gehele bedrijf. Wij verminderen hiermee milieubelasting van het bedrijf en tegelijkertijd beheersen en besparen wij ook de kosten. In de praktijk blijkt dat in vrijwel alle gevallen substantiële besparingen op de kosten van afvalbeheer en energie mogelijk zijn, waardoor de gemaakte kosten veelal binnen een jaar zijn terugverdiend. Maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen is voor ons een speerpunt. Dit betekent dat wij zuinig omgaan met energie en al ons afval scheiden.