Direct contact? Bel: 0343 - 512 260

HomeServiceDistributieriem vervangen

Tijdig de distributieriem vervangen bij Van der Sluijs Auto’s Driebergen

Ineens is daar een hard geluid en slaat de motor af. Vermoedelijk is de distributieriem versleten en met een beetje pech zijn er al onderdelen van de motor beschadigd. Niet alleen vervelend, maar vaak ook met een kostbare reparatie tot gevolg. Met tijdige vervanging van de distributieriem kunt u schade en hoge kosten voorkomen. Bij Van der Sluijs Auto’s Driebergen helpen wij u graag bij het inplannen en uitvoeren van vervanging.

Waar dient een distributieriem voor?

Een belangrijk - zo niet het belangrijkste - onderdeel van de motor van uw auto, is de distributieriem. In de motor bevinden zich verschillende kleppen. De distributieriem zorgt ervoor dat deze kleppen op precies het juiste moment open gaan om de verbrande brandstof af te voeren en sluiten wanneer de motor bezig is om de brandstof te verbranden.

Wat als de distributieriem kapot gaat?

Veel mankementen aan de auto ontdekt u door vreemde geluiden of het oplichten van een controlelampje op het dashboard. Bij slijtage van de distributieriem krijgt u echter geen signaal en merkt u dit pas wanneer het te laat is. Wanneer de distributieriem het begeeft, loopt de motor slecht of slaat hij af en hoort u kort een hard bonkend geluid. Helaas zorgt dit vaak direct voor ernstige schade in de motor.

Een versleten distributieriem kan verspringen, waardoor onderdelen die normaal los van elkaar functioneren in de motor met elkaar in aanraking komen. De ravage die hierop volgt, zorgt voor een dure reparatie. Hoge kosten die u voorkomt door de distributieriem op tijd te laten vervangen.

Wanneer moet u de distributieriem vervangen?

Het verschilt per type auto, bouwjaar en type motor wanneer u de distributieriem moet laten vervangen. In uw onderhoudsboekje staat precies aangegeven wanneer de distributieriem van uw auto aan vervanging toe is. Heeft u geen onderhoudsboekjes meer van uw auto, dan kan Van der Sluijs Auto’s Driebergen voor u uitzoeken wanneer de distributieriem aan vervanging toe is.

Van der Sluijs Auto’s Driebergen staat graag voor u klaar

Voor elk periodiek onderhoud, dus ook voor het vervangen van uw distributieriem, kunt u terecht bij Van der Sluijs Auto’s Driebergen. Hiervoor kunt u zelf een dag en tijdstip naar keuze selecteren in onze online afsprakenplanner.

Heeft uw distributieriem het begeven? Onze experts en monteurs staan voor u klaar om uw auto weer in perfecte staat te brengen. U kunt ons altijd bellen voor een snelle afspraak via 0343-512260. Bovendien bieden wij een unieke haal- en brengservice!

Neem contact op